ГПУ направила в РФ запит на вручення підозри замовнику вбивства Вороненкова

24 жовтня 23:53

Українське слідство звинувачує росіянина Володимира Тюріна в умисному вбивстві.

 

Генеральна прокуратура України направила запит про надання міжнародної правової допомоги щодо проведення слідчих дій з російським громадянином Володимиром Тюріним, підозрюваним в організації вбивства депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

зокрема, Генпрокуратура направила запит на вручення Тюріну повідомлення про підозру за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.

Нагадаємо, що 23 березня у Києві застрелили екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова. Кілер відкрив по ньому вогонь біля готелю "Прем'єр Палас" у центрі столиці, куди Вороненков йшов на зустріч з ще одним колишнім депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим.

16 червня у Павлограді Дніпропетровської області був затриманий 36-річний активіст Ярослав Тарасенко. Слідство вважає його співучасником Павла Паршова, який вбив екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова.

9 жовтня генпрокурор України Юрій Луценко повідомив про те, що прокуратура передає до суду справу про вбивство в центрі Києва колишнього депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова.

"Фактичним замовником вбивства, за інформацією головного управління розвідки Міністерства оборони України, підтвердженої сілдчим столичної прокуратури, став підконтрольний ФСБ кримінальний авторитет Тюрін Володимир Анатолійович, громадянин Російської Федерації", - розповів генпрокурор.