ГПУ чекає прибуття Порошенко на допит 29 листопада

15 листопада 15:00

Генпрокуратура ніяк не може узгодити дату допиту Порошенка з Адміністрацією президента.

 

Департамент спецрозслідувань Генпрокуратури України буде чекати прибуття президента України Петра Порошенка на допит 29 листопада, повідомив глава департаменту Сергій Горбатюк.

Як зазначив прокурор у коментарі для "Укрінформ", слідчі давно чекають можливості допитати президента.

"Ми давно збираємося допитати (Петра Порошенка - ред.)... Просто вкотре відправили повістку і очікуємо, що на цей раз вона буде результативною", - зазначив він.

За словами Горбатюка, департамент і в цей раз не отримав остаточного підтвердження прибуття Порошенко до прокуратури.

"У нас по контактах з Адміністрацією Президента вказують, що він готовий і прийде, єдине, що не виходить узгодити, - це час. Тобто згода є, але вона ніяк не реалізується", - розповів керівник департаменту спецрозслідувань ГПУ.

Читайте також: ГПУ перевіряє інформацію про вказівки адміністрації Януковича суддям, які судили активістів Майдану

Нагадаємо, ще у вересні генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що ГПУ викликала Порошенко на допит у справі про події Евромайдану.

Нагадаємо, що в структурі Генеральної прокуратури України створено Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями. Як повідомила прес-служба ГПУ, першим завданням нової структурної одиниці прокуратури стане завершення досудового розслідування та передача до суду "Великого кримінальної справи" щодо українського екс-президента-утікача Віктора Януковича і його найближчого оточення.

Вказується, що глава Департаменту спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк, який вів справу Януковича раніше, збереже свою посаду. За його департаментом, що складається з 56 співробітників, залишається розслідування та передача до суду справ про злочини на Майдані.