Гордон назвав умову для відновлення "дружби" з Росією

19 лютого 21:31

На думку журналіста, українців і росіян посварили політики, які ввели війська в Україну.

 

Український журналіст і телеведучий Дмитро Гордон назвав умову для відновлення "дружби" України і Росії. За його словами, для цього Путіну необхідно повернути окуповані території і принести публічні вибачення Україні. Про це він повідомив в інтерв'ю Юрію Дудю.

"Росіяни і українці – спочатку брати і приречені на дружбу. Але це не один народ, як любить говорити Путін. Просто російське керівництво вчинило злочин перед українцями, і перед росіянами теж. Тепер російський народ буде страждати. Страждає вже і буде страждати ще більше, тому що військова машина РФ вторглася у внутрішні справи України. Те, що дурнів вистачає скрізь - це безперечно, але Росія розв'язала війну, відібрала територію, прийшла в найважчий момент. Брат до брата так не приходить!"– заявив Гордон.

За його словами, українців і росіян посварили політики, які ввели війська в Україну. Але умовою для відновлення дружби є повернення українських територій.

"У нас був важкий момент, ми розбиралися в собі, це наша внутрішня справа. Росія забрала Крим, розв'язала війну в Донбасі, в результаті чого загинули понад 10 тисяч осіб. Це огидно і жахливо, тому реакція українців на росіян зараз дуже загострена. Ось коли Росія покається і піде з української території – буде дружба"- підсумував журналіст.

Як повідомлялося, президента Російської Федерації Володимира Путіна в першу чергу цікавлять парламентські вибори в Україні, а президентську кампанію він схильний розглядати як прелюдію до неї. Детальніше читайте в матеріалі автора Сергія Рахманіна "План "Шатун" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".