Горбатюк написав заяву Луценку з проханням призначити його на посаду начальника УСР

14 липня 05:27

Заяви з проханням зайняти посаду у новоствореному Управлінні спеціальних розслідувань написали також практично всі колишні підлеглі Горбатюка.

 

Екс-глава розформованого Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк написав заяву на ім'я генерального прокурора Юрія Луценка з проханням про призначення себе начальником створеного замість ДСР Управління спеціальних розслідувань, повідомляють Українські Новини із посиланням на власне джерело в ГПУ.

За інформацією джерела, точно такі ж заяви на отримання призначень до нового управління написали всі заступники Горбатюка і всі слідчі колишнього ДСР.

"Написав він, його заступники та всі слідчі", - підтвердив співрозмовник.

Прокурори, які переходять у департамент процесуального керівництва на чолі з Олексієм Донським, також написали такі заяви, і за ними накази про призначення вже готові, додало джерело. За Горбатюком та його колишніми підлеглими накази тільки готуються.

Як повідомлялося, 11 липня генпрокурор Юрій Луценко підписав наказ про реорганізацію ГПУ, яка припускає ліквідацію чотирьох структурних підрозділів, у тому числі Департаменту спецрозслідувань. Замість нього створюється Управління спеціальних розслідувань "як самостійний структурний підрозділ з тієї ж штатною чисельністю, що і однойменне управління у складі колишнього". Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях Управління спеціальних розслідувань здійснюватиме Департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань.

Пізніше стало відомо, що можливо, генеральний прокурор Юрій Луценко призначить Сергія Горбатюка, який очолював ліквідований Департамент спеціальних розслідувань ГПУ, керівником новоствореного Управління спецрозслідувань.