Голову Житомирського облуправління лісгоспу, якого критикував Зеленський, звільнили

04 вересня 11:31

У серпні під час наради на Житомирщині президент запропонував Курінському звільнитися.

 

Начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського, роботу якого розкритикував президент Володимир Зеленський, звільнили з посади. Відповідний наказ Курінський оприлюднив сьогодні на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Завдяки згуртованій роботі колективу управління, директорського корпусу, колективам лісгоспів вдалося зберегти позитивну динаміку і, поки, людей, хто свою долю поєднав з лісовою галуззю та, оперативно реагувати на виклики сьогодення. Але, сталося, що сталося... Лісівники і громадяни, які щиро і свідомо цікавляться лісовою галуззю та лісом зможуть "відділити зерно від полови", - заявив Курінський.

У серпні під час наради на Житомирщині Зеленський запропонував Курінському звільнитися через інформацію про його "причетність до незаконного видобутку бурштину". Того ж дня чиновник написав заяву на звільнення за угодою сторін.

Під час візиту на Житомирщину Зеленський розкритикував керівництво місцевих поліції і СБУ через бурштинові схеми та незаконний видобуток копалин, й звинуватив у співучасті у злочині. Зокрема, він доручив змінити глав СБУ у Рівненській, Волинській та Житомирській областях, а також звільнити дев'ять керівників райвідділів поліції у цих областях.