Головреда "Страна.uа" відвезли в поліцію без повідомлення про підозру – ЗМІ

23 червня 04:42

Підозра Гужві можуть вручити вже в поліції.

 

Головного редактора інтернет-видання "Страна.uа" Ігоря Гужву, співробітники Національної поліції України відвезли в ГУ МВС у Києві, повідомляє "Страна.uа". Гужву відвезли в поліцію вже під ранок, після обшуків в офісі видання.

"Сьогодні, 23 червня, близько 04.00 головного редактора інтернет-видання "Страна" Ігоря Гужву, після багатогодинного обшуку, співробітники поліції вивели з редакції, посадили в авто і повезли у Головне управління МВС України в Києві. Судячи з того, що на місці обшуку Ігорю Гужві підозра не було вручено, цілком імовірно, що його спробують вручити в стінах главку. Адвокати головного редактора також поїхали на Володимирську, 15, де розташований главк МВС", - йдеться в повідомленні на сайті видання.

Нагадаємо, обшуки в бізнес-центрі, в якому орендує офіс "Страна.uа", почалися близько 21:00 у четвер, 22 червня. Близько 20 співробітників Служби безпеки України заблокували будівлю і не пускали всередину журналістів, при цьому з будівлі також не випускали людей, які знаходилися там (трьох співробітників видання, включно з головним редактором). Пізніше до місця обшуків прибули адвокати, але їх також не пустили всередину.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко прокоментував обшуки в редакції і повідомив про те, Ігор Гужва вимагав та отримав хабар у розмірі десяти тисяч доларів за нерозміщення матеріалів, що компрометують чинного політика. За його словами, у слідства є відео і аудіо докази провини головного редактора.

Сам Гужва розповів про те, що народний депутат від фракції "Радикальна партія" Дмитро Лінько пропонував йому 20 тисяч доларів за те, щоб прибрати матеріал про його конфлікт з начальником Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Іллею Ківою. Головний редактор повідомив про те, що від грошей відмовився, а всі звинувачення проти нього сфальсифіковано. Незважаючи на це, Ігор Гужва був затриманий людиною в рукавичках, яка відмовилась представитися.