Головному інженеру готелю "Токіо Стар" повідомили про підозру

19 вересня 22:31

Інженера підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки.

 

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру головному інженерові готелю Токіо Стар через порушення вимог пожежної безпеки. Про це повідомляє прес-служба відомства в четвер, 19 вересня.

З 2009 року разом зі старшим адміністратором головний інженер фактично відповідав за дотримання пожежної безпеки в готелі. Згідно інформації з перевірок органів ДСНС, діяльність закладу роками велася з порушеннями пожежної безпеки.

Також зазначається, що протягом 2013-2018 років керівництво готелю разом з інженером і адміністратором систематично заважало перевіркам контролюючих органів.

"В липні цього року в готелі неодноразово спрацьовували автомати захисту електрообладнання, однак заходів для встановлення причин неполадок та їх усунення вжито не було. У результаті трагічної пожежі в серпні в готелі загинули люди", - йдеться в повідомленні.

Раніше суд заарештував старшого адміністратора готелю "Токіо Стар".

Нагадаємо, пожежа в готелі "Токіо Стар" в Одесі сталася у ніч на 17 серпня. Внаслідок події загинули дев'ять постояльців готелю. Після трагедії Київський райсуд Одеси заарештував власника готелю Вадима Чорного на 60 діб без права внесення застави.

Прокуратура Одеської області також повідомила про підозру співвласнику готелю за статтею про порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки.