Головлікар харківської инфекційної лікарні заразився коронавірусом

23 травня 01:59

COVID-19 виявили у головного лікаря і начмеда обласної інфекційної лікарні.

 

Головний лікар Харківської обласної інфекційної лікарні, яка є профільною для COVID-19, заразився коронавірусом SARS-CoV-2. Про свій діагноз Павло Нартов повідомив "Суспільному" в п'ятницю, 22 травня.

За словами головлікаря, тест він зробив після того, як зафіксував у себе клінічні симптоми захворювання: підвищену температуру, кашель і біль у горлі.

Крім Нартова, на COVID-19 захворіли ще чеверо свіробітників лікарні, в тому числі начальник медичної частини. Усіх їх госпіталізували.

Усього з початку пандемії коронавірусом заразилися 14 працівників обласної "инфекціонки", троє з них уже одужали.

Читайте також: Бойовики влаштували пожежу біля опорника ЗСУ поблизу Мар'їнки: фоторепортаж

Як повідомлялося, Кабмін включив COVID-19 до переліку професійних захворювань українських медиків. Зазначимо, що кожен п'ятий інфікований коронавірусом в Україні – медпрацівник: лікарі, медсестри, санітари.

На думку професора Володимира Корсунова, одного з провідних анестезіологів України, у цієї проблеми є кілька причин.

По-перше, українські лікарні досі не забезпечені достатньою кількістю індивідуальних засобів захисту. По-друге, медики, особливо молодший персонал, часто не дотримуються всіх необхідних вимог безпеки.

Детальніше про готовність української інфекційної медицини протистояти пандемії COVID-19, про штучну вентиляції легенів та інші методи кисневої терапії пацієнтів, а також про те, що являє собою коронавірус SARS-CoV-2, і які загрози здоров'ю людини він несе, читайте в матеріалі Сергія Жукова "Російська рулетка коронавіруса" - інтерв'ю професора-анестезіолога Володимира Корсунова ZN.UA.