Головін "забув" задекларувати автомобіль і дві квартири

02 серпня 20:46

Колишній керівник одеської поліції не вніс декларацію про майно та гроші на суму понад 800 тисяч гривень.

 

Колишній начальник поліції Одеської області Дмитро Головін, підозрюваний у корупції, не вніс до електронної декларації за 2017 рік майно та грошові кошти на загальну суму 819 тисяч гривень, повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

За даними НАЗК, Головін "забув" задекларувати автомобіль, власну квартиру, а також квартиру, яка належить його дружині на правах власності. Крім того, він вніс недостовірні дані про свої доходи та доходи дружини.

Висновок щодо ознак порушення Головіним ст. 366-1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації) скеровано до Національного антикорупційного бюро.

НАЗК також виявило порушення в декларації судді Перемишлянського районного суду Львівської області Романа Борняка за 2017 рік: суддя не вказав понад 237 тисяч гривень, отриманих ним і його дружиною в якості страхових виплат і від продажу нерухомості.

Колишнього начальника Одеської поліції Дмитра Головіна НАБУ затримало 25 липня. За даними слідства, у 2017 році керівництво обласної поліції в змові з бізнесменами незаконно заволоділи сім'ю морськими контейнерами сигарет і продали їх. Ці тютюнові вироби вартістю близько 50 млн гривень були вилучені поліцією як речовий доказ в одному з кримінальних проваджень.

Співучасниками Головіна слідство вважає його першого заступника Костянтина Гейка і керівників двох приватних компаній. Один з підприємців також був затриманий 25 липня. Підозрюваним інкримінують ч. 5 статті 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

27 липня суд відправив Головіна під домашній арешт, хоча САП наполягала на взятті підозрюваного під варту з альтернативою внесення 22 млн гривень застави.

30 липня був затриманий колишній заступник Головіна Костянтин Гейко. Суд обрав йому аналогічний запобіжний захід.

Головін очолив ГУ НП в Одеській області у 2016 році. До цього він був начальником Департаменту карного розшуку Національної поліції і начальником кримінальної поліції ГУ НП в Київській області. 23 квітня 2019 року Дмитро Головін подав у відставку.

Детальніше про зв'язок організованої злочинності з місцевою владою Одеси та правоохоронцями читайте в матеріалі Ніни Перстньової "Біси міста "Ангела" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".