Голові та суддям Окружного адмінсуду Києва вручили підозру — ЗМІ

02 серпня 15:15

Павло Вовк разом з іншими підозрюваними прийшов до Генпрокуратури.

 

Голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку вручили підозру у втручання в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів, передає "Українська правда". Окрім того, Вовк разом із суддями Іваном Шепітком, Ігорем Погрібніченком та Євгенієм Абловим за повісткою прийшли сьогодні до Генеральної прокуратури України.

Вказано, що Вовка, Шепітка, Погрібніченка та Аблова викликали для вручення підозр і допиту. О 16:30 підозру також вручили і суддям.

Згідно із інформацією в оприлюднених повістках, окрім тиску на ВККС підозри стосуються перевищення влади, шахрайства, службового підроблення та недбалості, незаконного перешкоджання мітингам, постановлення завідомо неправосудних рішень, пропозиції або надання хабара, втручання в роботу автоматичного документообігу суду.

Нагадаємо, 26 липня співробітники НАБУ і ГПУ провели обшуки Окружному адміністративному суді Києва. Голова Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що суддів ОАСК перевіряли на причетність до вчинення злочинів в ході розслідування справ Євромайдану. Проте в ході негласних слідчих дій були виявлені факти їхнього втручання в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів. В якості доказів були опубліковані фрагменти прослушки голови ОАСК Павла Вовка, де той нібито дає вказівки адвокатам і суддям "вирішувати питання" з ВККС. За словами Горбатюка, прокуратура підготувала повідомлення про підозру голови і чотирьом суддям ОАСК. Однак керівництво ГПУ досі їх не погодило.

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв підписати повідомлення, якщо йому нададуть докази та інформацію про негласні слідчі дії. Він також звинуватив Горбатюка в самопіарі і пригрозив службовою перевіркою.