Голова Венеціанської комісії задоволений процесом судової реформи в Україні

02 червня 04:32

Однак він уточнив, що цей процес довготривалий і він ще не завершений.

 

Досягнення України в реформуванні судової системи позитивно оцінив голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо та наголосив, що всі законодавчі зміни відбулися за підтримки та погодженням структури, зазначив він у п'ятницю, 1 червня, під час прес-конференції, пише "Укрінформ".

"Україна вже подолала чималий шлях, аби забезпечити у своїй судовій системі європейські стандарти. Однак цей процес довготривалий, він ще не завершений", - сказав Букіккіо.

Голова Венеціанської комісії підкреслив, що тепер все залежить від українського суспільства, яке має реалізувати ухвалені зміни.

"Я прихильник покрокових змін. Не все одразу. Люди мають бути готові до змін. Ми задоволені судовою реформою в Україні. Але цей процес ще не завершений. Потрібно надалі працювати. Зараз я про це говорю як представник Венеціанської комісії", - підкреслив Букіккіо.

Президент України Петро Порошенко в інтерв'я німецькому виданню заявив, що в Україні здійснили ґрунтовне реформування податкової галузі, забезпечили реформу в освітній, медичній та пенсійній сфері, а також переформатували енергетичний сектор в частині держзамовлення і приватизації, у що спочатку не вірив сам МВФ. А також провели революційну реформу банківського сектора.

Як свідчать дані опитування Центру Разумкова, більшість українців виступають проти реформ. У жовтні 2017 року жодна з шести реформ, запропонованих урядом і президентом, не знаходила підтримки більш ніж 25% громадян.