Голова профспілки гірників Волинець отримав повістку в СБУ

16 червня 18:53

В кінці травня шахтарі у Волинській області вдруге за місяць перекривали трасу, вимагаючи погасити заборгованість по зарплатах.

 

Голову Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця викликали до Служби безпеки України.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Під час висунення всеукраїнськими профспілками вимог до уряду, що стосуються питань проведення індексацій заробітних плат, соціальних виплат, пенсій громадянам України, погашення заборгованості по зарплаті та впорядкування цін на тарифи, мені вручили повістку від СБУ на допит 18 червня", – повідомив Волинець.

Вранці 22 квітня більше тисячі шахтарів прорвалися крізь охорону на вулиці Банковій біля адміністрації президента і впритул підійшли до будівлі. Потім вони пішли до Верховної Ради та Кабміну. Група парламентерів відвідала АП і будівля уряду. Під будівлею Міненерго на Хрещатику встановили намет, поруч поставили "люстраційні" вагонетку. Акції протесту, хоча вже й не такі масштабні, повторилися також 23 і 24 квітня.

Низка ЗМІ та журналістів критично сприйняли дану акцію. За їх інформацією, шахтарів організовано доставили в Київ і оплатили їм участь у протестах. Народний депутат Мустафа Найєм опублікував, як він ствержує, деталі плану олігарха Ріната Ахметова дестабілізувати Київ для збереження монопольного впливу на енергоринок. Про вилучення списку так званих "тітушок" серед шахтарів заявили в Автомайдані.