Голова Чернівецької облради попався на хабарі у $ 400 тисяч

04 лютого 22:56

САП повідомила Мунтяну про підозру.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру в отриманні хабара голові Чернівецької облради Іванові Мунтяну. Про це інформує прес-служба Національного антикорупційного бюро.

"За даними слідства, голова Чернівецької обласної ради у липні 2019 року висловив прохання одного з підприємців Чернівецької області надати йому 400 тис. дол. неправомірної вигоди за сприяння у передачі в оренду оздоровчого комплексу", - йдеться в повідомленні.

Слідство задокументувало, що протягом серпня-жовтня 2019 року голова Чернівецької облради отримав від підприємця частину грошових коштів у розмірі 180 тис. дол.

4 лютого 2020 року за матеріалами Національного бюро САП повідомила про підозру голови Чернівецької обласної ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою).

Також детективи НАБУ повідомили про підозру приватному підприємцю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Раніше сьогодні ДБР затримала чиновника Секретаріату Кабміну при вимаганні та отриманні 2,5 млн грн хабара.