Глава ОБСЄ закликав продовжити переговори щодо "великоднього перемир'я" в Донбасі

20 квiтня 10:10

Мирослав Лайчак шкодує, що в ТКГ не змогли домовитися про чергове оголошення режиму тиші.

 

Глава ОБСЄ і словацький міністр закордонних та європейських справ Мирослав Лайчак висловив жаль, що Тристороння контактна група і її робоча підгрупа з питань безпеки не змогли домовитися щодо "великоднього перемир'я" на сході України. Він закликав продовжити переговори, повідомляється на сайті ОБСЄ.

"Кожен день люди на сході України зазнають труднощів. Обов'язок сторін - гарантувати безпечне та надійне середовище, і це є ключовою умовою для будь-якого позитивного розвитку, включаючи поліпшення важкої гуманітарної ситуації", - сказав Лайчак.

Він наполегливо закликає продовжити дискусію, з тим щоб домогтися припинення вогню в Донбасі.

Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко повідомила про те, що російська сторона в Тристоронній контактній групі відмовилася погоджувати ініційоване Україною чергове "великоднє перемир'я" в зоні бойових дій в Донбасі.

"Великоднє перемир'я" було попередньо погоджено ТКГ, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон під час недавніх переговорів з президентом України Петром Порошенком також підтримали цю ініціативу.

Раніше, 7 березня, учасники Тристоронньої контактної групи погодили черговий безстроковий режим припинення вогню в Донбасі з опівночі 8 березня. "Весняне перемир'я" стало вже 19-м від початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні перемир'я, у перший же день було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань.