Глава Мінфіну визначився з кандидатурами своїх заступників

29 квiтня 10:47

Данилюк має намір продовжити співпрацю з Оксаною Маркарової як своїм заступником.

 

Міністр фінансів Олександр Данилюк подав в апарат Кабінету міністрів кандидатури своїх заступників.

"Важливий день. Подаю в апарат Кабміну кандидатури моїх заступників. Це Яна Бугримова, Юрій Буца, Світлана Воробей, Оксана Маркарова, Євген Капінус і Сергій Марченко. Ці люди мають гарну репутацію в економічному середовищі, сподіваюся, вже сьогодні ми почнемо працювати по повній", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

На поточний момент у Данилюка заступника: крім керівника апарату Оксани Маркарової це також Роман Качур, Олена Макеєва і Артем Шевальов. Варто зазначити, що двоє останніх раніше вже заявили про рішення піти у відставку.

Бугримова і Марченко працювали під керівництвом Данилюка в Координаційному центрі (КЦ) з впровадження економічних реформ при президентові України, спеціалізуючись відповідно на теми енергетики, енергоефективності та ЖКГ та житлової політики і держфінансів і співробітництва з МФО.

Буца є членом Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, Капінус – керівником Головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента України, а Воробей працювала в Мінфіні начальником управління організації та аналізу інформації, начальником відділу місцевих податків, зборів та інших питань оподаткування, заступник директора департаменту адміністрування платежів.

Читайте також: Рада має намір посилити захист прав споживачів фінансових послуг

Як писало DT.UA, новий міністр фінансів Олександр Данилюк вважає своїми найважливішими завданнями відновлення співпраці з МВФ і негайну системну реформу сфери держфінансів. Крім того, на думку міністра, обов'язковим є виконання Коаліційної угоди.

Читайте повне інтерв'ю Юрія Сколотяного з Олександром Данилюком "У держави немає грошей на те, щоб усім говорити "так" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".