Глава Мін'юсту прогнозує створення антикорупційного суду у 2017 році

13 грудня 14:25

В Україні триває полеміка між прихильниками і противниками ідеї створення антикорупційного суду.

 

Міністр юстиції України Павло Петренко прогнозує створення в Україні антикорупційного суду в 2017 році.

"Відносно антикорупційного суду... В наступному році закон буде прийнятий. Це буде як суд першої інстанції і буде розглядати справи, що підслідні НАБУ", - повідомив міністр юстиції.

Раніше президент Венеціанської комісії Джованні Букіккіо заявив, що створення спеціалізованого антикорупційного суду є необхідною умовою подолання корупції та відновлення довіри до судової системи в Україні.

Як писав у своїй статті для DT.UA доктор юридичних наук, професор Микола Хавронюк, створення в Україні Вищого антикорупційного суду (ВАС), передбачене законом "Про судоустрій і статус суддів", набрав чинності 30 вересня, найбільш ефективно можна реалізувати через створення розгалуженої системи антикорупційних судів, що включає в себе сам ВАС, вісім судових палат Верховного суду.

За його словами, сьогодні необхідний для запуску ВАС законопроект все ще відсутній, а перспектива його запуску відсувається на 2018 рік. При цьому в суспільстві триває полеміка між прихильниками і супротивниками самої ідеї його створення.