Гібридна війна Росії включає в себе активне маніпулювання міжнародним правом — юрист

19 травня 17:52

Прийняття законопроекту №9438 - це шлях до чесної і справедливої правової оцінки подій, що відбуваються в Криму та на Донбасі.

 

Так звана гібридна війна, яку Російська Федерація веде проти України, включає в себе й активне маніпулювання міжнародним правом. Будьмо відверті, російська влада, перекручуючи реальний зміст міжнародного права, перетворила його на особливий різновид нелетальної зброї. Адекватною відповіддю на будь-яку брехню гібридної війни є, очевидно, лише правда. Україна дає гідну відсіч російській "правовійні" в міжнародних судових установах, але навряд чи слід штучно обмежувати себе на національну рівні.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Костянтин Задоя, доцент кафедри кримінального права та кримінології КНУ ім. Т. Шевченка, кандидат юридичних наук. На його думку, прийняття законопроекту №9438 - це шлях до чесної і справедливої правової оцінки подій, що відбуваються в Криму та на Донбасі.

"Хоч би як дивно це звучало, але міжнародне кримінальне право є частиною спільної культурної спадщини людства. Воно уособлює наші спільні уявлення про зло, в найгірших його виявах, зло, перед яким безсилі не лише окремі індивіди, а й цілі держави та соціальні групи. Тому прийняття законопроекту № 9438 стане не лише ціннісно нейтральним виявом поваги до міжнародного права, а й демонстрацією відданості України засадам, які лежать в основі людської цивілізації", - підкреслює юрист.

Докладніше про необхідність синхронізації КК з нормами міжнародного кримінального права читайте у статті Костянтина Задої "На шляху до українського Нюрнберга" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".