Геращенко став заступником Авакова

25 вересня 13:43

Голові МВС призначили ще кількох заступників.

 

Уряд призначив шістьох заступників голови Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова, повідомила пресслужба МВС. Так, першим заступником голови відомства став Сергій Яровий, заступниками – Тетяна Ковальчук, Сергій Гончаров, Катерина Павліченко, Антон Геращенко та Олександр Гогілашвілі.

У міністерстві зазначили, що Сергій Яровий забезпечуватиме законодавче врегулювання у сфері публічної безпеки і порядку. В тому числі мова йде про діяльності правоохоронних органів та військове формування в цьому напрямку, високу бойову та мобілізаційну готовність правоохоронців, захист об'єктів і територій на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, участь у складі національного контингенту та національного персоналу в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

Тетяна Ковальчук забезпечуватиме формування державної політики щодо міжнародного співробітництва з органами Євросоюзу та НАТО, іншими міжнародними (міждержавними) організаціями, міжнародне партнерство з іноземними правоохоронними органами, взаємодію з неурядовими організаціями.

Сергій Гончаров координуватиме питання щодо забезпечення належного функціонування Єдиної інформаційної системи МВС, побудови і запровадження Єдиної системи авіабезпеки та цивільного захисту. Він також координуватиме забезпечення поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту житлом на умовах фінансового лізингу, а також служби діяльності з питань цифрової трансформації та розвитку. Окрім того, Гончаров координуватиме удосконалення процедур і підходів у наданні адміністративних та інших послуг.

Катерина Павліченко координуватиме питання щодо моніторингу за дотриманням прав і свобод людини і громадянина в діяльності органів системи МВС, дотримання гендерної рівності, протидії насильству в сім'ї, взаємодії з органами державної влади, міжнародними та національними неурядовими організаціями в цих напрямках.

Антон Геращенко займатиметься координацією законодавчого врегулювання діяльності МВС, взаємодії з Верховною Радою та парламентськими комітетами, Громадською радою при МВС, а також комунікацій з громадськістю і ЗМІ. Він також координуватиме відкритість в роботі відомства та центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабміном через МВС.

Олександр Гогілашвілі координуватиме питання щодо формування та реалізації політики з офіційного обігу наркотиків в межах компетенції МВС. Він також займатиметься координацією питанням щодо протидії наркоманії та наркозлочинності, реабілітації наркозалежних, соціального партнерства та взаємодії МВС з релігійними і конфесійними групами в Україні, комунікації з міжнародними організаціями з боротьби з наркоманією та реабілітацією наркозалежних.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ призначило очільником Національної поліції заступника голови Нацполіції Ігоря Клименка.

24 вересня без пояснення причин подав у відставку голова Нацполіції Сергій Князєв, який обіймав цю посаду з початку 2017 року. Напередодні ЗМІ розповсюдили інформацію про затримання його колишньої дружини на польському кордоні з великою сумою готівки. Князєв запевнив, що гроші належать не його ексдружині, а її керівнику, з яким вона в'їжджала до Польщі.