Генштаб має намір досягти повної сумісності з силами НАТО

04 грудня 10:07

Україна веде підготовку до вступу в НАТО і будує свою армію у відповідності з натовськими стандартами.

 

Генеральний штаб завершив розробку Державної програми розвитку Збройних сил України на період до 2020 року і передав її на розгляд Кабінету міністрів, повідомив начальник Генерального штабу - головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко.

"Далі ця Державна програма буде подана до Ради національної безпеки і оборони України і адміністрації президента України", - сказав він в інтерв'ю агентству "Укрінформ".

Муженко підкреслив, що основні зусилля спрямовані на досягнення повної взаємосумісності частин і підрозділів ЗСУ з силами Північноатлантичного альянсу.

"Зрозуміло, що набуття членства в НАТО - це питання політичне. Ми своє завдання бачимо у вирішенні практичних питань: підготовці військ, в адаптації шляхів і способів їх застосування до норм і правил, які існують у країнах НАТО. Головна мета цих зусиль - досягти повної взаємосумісності українських частин і підрозділів з силами Альянсу. Це абсолютно реальна перспектива", - заявив генерал.

За даними вересневого опитування КМІС, якщо б в Україні проводився референдум про вступ до НАТО, то голоси учасників розділилися таким чином: 56% - за вступ України в НАТО, 44% - проти.