Генпрокурор взяв під особистий контроль справу про напад на радника мера Херсона Гандзюк

31 липня 18:33

Попередня кваліфікація "хуліганство" змінена на "умисні тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування".

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко взяв під особистий контроль кримінальне провадження за фактом заподіяння тілесних ушкоджень керуючій справами виконкому Херсонської міськради, раднику мера Катерини Гандзюк, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Генпрокурор Луценко взяв під особистий контроль кримінальну справу, відкриту за фактом нападу на Гандзюк", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

За даними Сарган, попередня кваліфікація "хуліганство" змінена на "умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого" (ч. 2 ст. 121 КК України).

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міськради Катерина Гандзюк. Постраждалу з опіками доправили до лікарні.

Міський голова Херсона Володимир Миколаєнко заявив про намір звернутися до генерального прокурора Луценка з проханням про передачу справи про напад на Гандзюк в Службу безпеки України.

За його словами, в результаті впливу хімічної речовини на тілі Гандзюк більше 30% опіків.

"Стан Катерини важкий, але стабільний... вона в реанімації", - повідомив Миколаєнко, запевнивши, що Гандзюк забезпечена необхідними ліками в повному обсязі.