Генпрокуратура просить суд про новий запобіжний захід Бубенчику

17 квiтня 13:09

Клопотання розглядатимуть наступного тижня.

 

Генеральна прокуратура подала до суду нове клопотання про обрання запобіжного заходу активісту Євромайдану Івану Бубенчику, якого підозрюють у вбивстві двох правоохоронців та замаху на одного під час подій Революції Гідності 2014 року.

Як розповів адвокат Ігор Коржук, клопотання нещодавно було внесено прокурорами, але захист ще з ним не ознайомлений, пише "Громадське".

Захисник уточнив, що поки не знає, який саме запобіжний захід буде просити для Бубенчика прокуратура, але припускає, що про тримання під вартою не йдеться, однак наразі жодних слідчих дій з його підзахисним не проводять.

Він також повідомив, що розгляд клопотання відбудеться 24 квітня о 9 ранку у Печерському суді.

Зазначимо, що згідно з новою підозрою, Бубенчик підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених статтею 348 (посягання на життя співробітників правоохоронних органів) та ч.1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 5 квітня прокурор відкликала підозру обвинуваченомуу вбивстві міліціонера і військовослужбовця Внутрішніх військ МВС, замаху на вбивство співробітника правоохоронних органів і незаконному поводженні зі зброєю.

Учасника Революції гідності та антитерористичної операції Івана Бубенчика затримали 3 квітня у Львівській області, йому повідомили про підозру та доставили до Печерського районного суду Києва для обрання запобіжного заходу.

Прокуратура наполягала на арешті підозрюваного, але судове засідання з обрання запобіжного заходу перенесли.

Під час Євромайдану Іван Бубенчик був активістом "9-ї сотні Самооборони". В інтерв'ю, яке увійшло до документального фільму "Злам. Слідами Революції" він заявив, що 20 лютого 2014 року вів вогонь з автомата Калашникова по "беркутівцях" з будівлі консерваторії. Свої дії він пояснив необхідністю зупинити вбивства майданівців і змусити "Беркут" відступити. Після виходу фільму Бубенчика допитали в якості свідка.

У лютому 2014 року Верховна Рада прийняла закон про недопущення притягнення до кримінальної відповідальності учасників Революції гідності за їхні дії під час акція протесту в 2013-2014 роках.

Докладніше читайте у статті Анастасії Станко та Ангеліни Корякіної "Амністія: всі вільні, всі винні?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".