Генпрокуратура оголосила про підозру двом чиновникам "Укрзалізниці"

24 листопада 15:34

Керівників департаментів підозрюють у відмивання 68 млн грн.

 

Генеральна прокуратура оголосила про підозру двом чиновникам "Укрзалізниці", яких підозрюють у махінаціях на суму 68 млн грн. При цьому повідомляється, що підозрювані згідно з рішенням правління підприємства уже звільнені із займаних посад.

Як зазначили у відомстві, 22 листопада слідчі провели обшуки у приміщеннях ПАТ "Укрзалізниця" та її структурних підрозділах та вилучили низку документів, на підставі яких двом керівникам Департаменту приміських пасажирських перевезень ПАТ "Укрзалізниця" документів оголошено підозри за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України

За даними слідства, у 2016 році підозрювані уклали договір про ремонти двигунів дизель-поїздів на ПАТ "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод", який таких робіт не проводить.

"ПрАТ "ДТРЗ", використовуючи зазначений атестат, під приводом нібито забезпечення на замовлення підрозділів ПАТ "Укрзалізниця" виконання ремонту двигунів дизель-поїздів перерахували на рахунки одного із фіктивних товариств з обмеженою відповідальністю грошові кошти в сумі понад 68 млн гривень", - зазначили в Генпрокуратурі.

При цьому директору та засновнику фіктивного підприємства також оголосили підозру за ч. 2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво).

Зараз працівники СБУ за дорученням Генпрокуратури та згодою ПАТ "Укрзалізниця" проводять огляд комп'ютерної техніки керівництва окремих департаментів.

Читайте також: Керівник "Укрзалізниці" нагрянув з інспекцією на київський вокзал та виписав 11 доган

Нагадаємо, минулого тижня Генеральна прокуратура України разом з співробітниками СБУ провела обшуки в адміністративних приміщеннях "Львівської залізниці".