ФСБ в Донбасі розслідує смерть бойовика Захарченка

03 вересня 19:08

Захарченко помер 31 серпня в результаті вибуху в донецькому кафе "Сепар"

 

Співробітники Федеральної служби безпеки Росії в окремих районах Донецької та Луганської областей розслідують вбивство ватажка підтримуваного РФ угруповання Олександра Захарченка, який помер в результаті вибуху в одному із кафе Донецька. Про це повідомили у ТАСС, посилаючись на керівника служби оперативної інформації та міжнародних зв'язків ФСБ РФ Сергія Бєсєди.

"Фахівці там вже працюють", - повідомив Бєсєда, відповідаючи на питання, чи готова ФСБ допомогти в розслідуванні вбивства.

Бєсєда додав, що "звичайно, ми готові допомогти".

Нагадаємо, ввечері 31 серпня ватажок терористичного угруповання "ДНР" Олександр Захарченко дістав смертельні поранення під час вибуху в кафе "Сепар" на бульварі Пушкіна в тимчасово окупованому Донецьку. Він помер у лікарні. Також загинув охоронець Захарченка.

Незабаром бойовики "ДНР" повідомили про затримання групи "українських диверсантів", нібито причетних до організації вибуху.

У Службі безпеки України підтвердили смерть Захарченка, спростували інформацію про затримання "українських диверсантів" і озвучили версії мотивів вбивства ватажка "ДНР". Зокрема, вбивство внаслідок кримінальних "розборок" терористів або ліквідація російськими спецслужбами.

У МЗС РФ очікувано звинуватили Київ в усуненні бойовика, а Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу за статтею "акт міжнародного тероризму".

Разом з тим, у Кремлі заявили про те, що, незважаючи на смерть Захарченка, Росія не вийде з Мінських угод.