ФСБ РФ заявляє про засудження кримського військового на 10 років в'язниці за шпигунство на користь України

28 лютого 15:39

За даними ФСБ, військовий нібито "працював на Головне управління розвідки Міноборони України".

 

У ФСБ Росії заявили про те, що військовослужбовець Чорноморського флоту РФ отримав 10 років в'язниці за "видачу державної таємниці" України. Також до 9 років засудили його дівчину "за шпигунство на користь України. Військовий суд визнав обох винними у державній зраді.

За даними ФСБ, військовий "працював на Головне управління розвідки Міноборони України".

Рішенням суду військовий буде відбувати покарання в колонії суворого режиму, його дівчина в колонії загального режиму, передає російське агентство ТАСС.

Обох затримали у вересні минулого року співробітники ФБР в окупованому Росією Сімферополі. У ФСБ заявили, що обидва "визнали провину повністю і покаялися".

У ФСБ розповіли, що нібито український полковник завербував дівчину військового, і вони передавали інформацію за грошову винагороду". "Зазначені особи цілеспрямовано збирали і передавали в спецслужбу України відомості про діяльність частин і з'єднань Чорноморського флоту, що становлять державну таємницю, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави", - сказали в ФСБ.

Нагадаємо, що в січні в ФСБ заявили про те, що на пункті пропуску "Джанкой" на в'їзді у Крим затримано громадянина України, якого розшукували окупанти. Українець 1996 року народження був оголошений у розшук за ініціативою так званого "ОМВД по Алушті". Його підозрюють у "шахрайстві, скоєному групою осіб за попередньою змовою".