Фігурант справи про вбивство Гандзюк погрожував вбити друга активістки — Найєм

23 вересня 12:28

Євген Рищук також побив людину.

 

Колишній заступник голови Херсонської ОДА та фігурант справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Євген Рищук побив людину, повідомив у Facebook юрист Массі Найєм. Також Рищук погрожував вбити друга загиблої Гандзюк.

"Євген Рищук, колишній депутат БПП, яка зараз "Європейська солідарність", той, на кого вказують, як на замовника вбивства Катерини Гандзюк, сьогодні вночі, п'яний, побив людину, і погрожував вбити друга Каті, який живе в Херсоні", - повідомив Найєм.

Нагадаємо, батько Катерини Гандзюк заявляв, що Рищук співпрацює з організатором вбивства доньки. Сама ж Гандзюк називала його ймовірним замовником нападу. Одночасно Рищук не визнає свою причетність до нападу. Батько Гандзюк хоче зустрітися з президентом Володимиром Зеленським і закликає його озвучити свою позицію щодо резонансного вбивства.

Радник мера Херсона Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року в київській лікарні. Офіційна причина смерті: поліорганна недостатність і хімічні опіки 39% тіла в результаті нападу з використанням хімічної речовини (сірчаної кислоти).

6 червня п'ятеро виконавців злочину отримали тюремні терміни - по 6 і 6,5 років, попередньо підписавши угоду зі слідством. Замовники і організатори злочину досі на волі.

Детальніше про справу Катерини Гандзюк читайте у статті Масі Найєма "Сіре зло" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".