Фігурант "справи Хізб ут-Тахрір" Аділов оголосив сухе голодування

24 серпня 01:42

Кримський татарин протестує проти жахливих умов утримання в СІЗО.

 

Один з фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" Білял Аділов оголосив сухе голодування на знак протесту проти "нелюдських умов" утримання в СІЗО. Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк, пише Радіо Свобода.

За даними адвоката, Аділов тримає голодовку з 20 серпня. Він знаходиться в СІЗО № 1 російського Ростова-на-Дону. Після вимог фігурантів справи до керівництва колонії поліпшити умови утримання, Аділова перевели в камеру з ще гіршими умовами, де він не міг дихати.

За даними Наумлюка, "навмисно погані умови утримання фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" захист пов'язує з їх активною позицією і в рамках утримання, де вони намагаються домогтися поліпшення умов для всіх ув'язнених, і в суді, де вони постійно звертаються з клопотаннями, в тому числі щодо відведення суддів і прокурорів ".

Нагадаємо, 27 березня співробітники ФСБ РФ і Росгвардії провели незаконні обшуки і затримання в будинках 25 кримських татар в анексованому Криму. Велика частина обшуків проводилася в окупованому Сімферополі, в рамках сфабрикованої російськими окупантами "справи Хізб ут-Тахрір".