Фейгіна збираються позбавити статусу адвоката

27 листопада 10:07

Забрати ліцензію у правозахисника можуть вже до кінця року.

 

Російський адвокат Марк Фейгін, який займається справами заарештованих в РФ українців, зокрема журналіста Романа Сущенка, заявив, що його вже в грудні збираються позбавити статусу адвоката. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Мене збираються позбавити статусу адвоката вже в грудні за вказівкою російських спецслужб самі знаєте хто, щоб реалізувати щодо Романа Сущенка оперативну схему, як з Шаройко в Білорусі. Ну ви самі розумієте. Не будьте наївними", - написав Фейгін.

Адвокат додав, що ні про що не шкодує, маючи на увазі свою адвокатську діяльність, і закликав своїх колег продовжувати боротьбу на захист прав людини.

Зазначимо, що в понеділок, 27 листопада, Міський суд Москви розгляне продовження строку утримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка. Слідство клопоче про продовження арешту на 2 місяці, до 30 січня 2018 року.

Нагадаємо, що в жовтні 2016 року Федеральна служба безпеки РФ підтвердила затримання в Москві українського журналіста Романа Сущенка, назвавши його кадровим співробітником української військової розвідки. Проти українського громадянина відкрили кримінальне провадження за статтею "шпигунство". Пізніше стало відомо, що ФСБ звинувачує Сущенка в зборі інформації про російське вторгнення в Україну.