Ексспівробітник МВС України за дорученням ФСБ збирав інформацію про ситуацію в Запоріжжі – контррозвідка

31 липня 11:07

Зібрані дані він вивозив у анексований Крим.

 

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрила ексслужбовця Міністерства внутрішніх справ України із Запоріжжя, якого в анексованому Криму завербувала ФСБ Росії. Колишній співробітник МВС України за дорученням російської спецслужби збирав розвідувальні відомості про суспільно-політичну та соціально-економічну ситуації в Запоріжжі

"Оперативники української спецслужби встановили, що мешканець Запоріжжя, колишній працівник органів внутрішніх справ України, перебуваючи на тимчасово окупованій території АР Крим, був завербований співробітником ФСБ РФ. За завданням "куратора" агент через особисті зв'язки збирав розвідувальні відомості про суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію на Запоріжжі. Отриману інформацію він передавав представнику іноземної спецслужби при виїзді до тимчасово окупованої території АР Крим під приводом нібито вирішення сімейних питань", - розповіли в СБУ в середу.

На початку травня контррозвідка СБУ відзвітувала про попередження диверсії на складі боєприпасів ЗСУ, де зберігаються стратегічні запаси новітніх ракет. Для її підготовки спецслужби Російської Федерації на початку року завербували працівника складу, пообіцявши йому громадянство РФ і пенсію.