Експозиція Музею АТО в Дніпрі буде доступна з будь-якої точки світу — радник прем'єра Голик

21 сiчня 14:05

 

Експозиція дніпровського Музею Громадянського Подвигу тепер буде доступна з будь-якої точки світу. На третю річницю відкриття музею буде презентована екскурсія в форматі 3D. Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник прем'єр-міністра Юрій Голік.

"Це відео було зроблено фотографом Дмитром Малишевим, який чотири роки тому зробив перший 3D фото тур по музею. За тридцять хвилин неможливо розповісти все про такий масштабний комплекс. Обов'язково приїдьте в Дніпро і відвідайте Музей АТО", - зазначив Голик.

Перший в Україні Музей Громадянського Подвигу (Музей АТО) в Дніпрі відкрився 23 січня 2017 року. Ініціаторами створення музею стали самі учасники АТО і волонтери. Величезна команда створила унікальний музейний комплекс, який складається з чотирьох зон окремого емоційного сприйняття, вуличної експозиції, присвяченій дорогам війни, якими пройшли українці, а також основного виставкового залу, де зібрані історії, як про військових, так і про волонтерів, переселенців, медиків, капеланів , журналістів. У Музеї також є Зал Світлої Пам'яті Героїв Дніпропетровщини, які поклали життя за мирне небо над Україною і панорамний кінотеатр з унікальним фільмом у форматі 360 градусів.

"Фільм "Dnipro - outpost of Ukraine" за півгодини на емоційному і інформаційному рівнях розкриває всі аспекти жахливої ​​російсько-української війни, яка почалася в 2014 році і продовжується досі. Він викликав значний резонанс, Музей швидко став протокольним місцем, тому на численні прохання іноземних делегацій було створено англійську версію. Панорамний фільм в форматі 360 градусів зроблений переважно з документальної хроніки і його подивилися вже понад 250 тис осіб", - повідомив Голик.

За словами радника прем'єра, за три роки музей відвідало майже чотириста тисяч чоловік, проведено більше чотирьох тисяч екскурсій. Цей музей - унікальний центр патріотичного виховання молоді, майданчик соціального діалогу та частина нашої пам'яті - пам'яті про Героїв України відстояли Незалежність.

Як повідомлялося, про те, як створювався музей АТО в Дніпрі Юрій Голик розповідав у своїй книзі "Безкінечність не для слабаків", присвяченій роботі Дніпропетровської ОДА на чолі з Валентином Резніченком у 2015-2019 роках.