Експертиза підтвердила, що поліцейських в Дніпрі вбив Пугачов

26 вересня 21:49

У злочинця було два пістолета, але зброю поки не знайшли.

 

По справі про вбивство двох поліцейських минулої неділі у Дніпрі опитано 37 свідків. Є три людини, які впізнали підозрюваного злочинця – Олександра Пугачова, заявив перший заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції Вадим Троян.

За його словами, також була проведена дактилоскопічна експертиза, яка показала, що особа, підозрювана у розстрілі двох поліцейських і що знаходиться з вогнепальним пораненням живота в обласній лікарні ім. Мечникова, є Олександром Пугачовим, який у 2003 році був засуджений в Донецьку. Експертиза показала, що куля, якою був поранений Пугачов, була випущена з пістолета поліцейського Артема Кутушєва.

Вадим Троян повідомив, що у квартирі Пугачова були проведені обшуки, проведена експертиза його автомобіля. Призначено ще 23 експертизи, в тому числі ДНК.

Перший заступник Нацполіції також розповів, що на момент втечі у Олександра Пугачова було два пістолети – що належав йому і відібраний у поліцейського. Обидва пістолети досі не виявлені.

Сам Пугачов в даний час відмовляється від дачі показань, посилаючись на ст. 63 Конституції України (особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе).

Читайте також: Вбивця двох поліцейських в Дніпрі приповз до лікарні з пораненням в живіт – лікар

Нагадаємо, вранці 25 вересня у Дніпрі водій автомобіля Citroen застрелив патрульного поліцейського Артема Кутушєва, який зупинив його автомобіль за порушення правил дорожнього руху. Працівник патрульної поліції загинув на місці, а його напарниця Ольга Макаренко отримала поранення. Згодом вона померла у лікарні під час операції.

У вбивстві патрульних підозрюють 33-річного жителя міста Торез Донецької області Олександра Пугачова. Радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко повідомив, що Пугачов є колишнім бійцем батальйону "Торнадо".

Пізніше міністр МВС Арсен Аваков повідомив, що вбивця поліцейських затриманий. Він отримав поранення в перестрілці з правоохоронцями і йому зробили операцію в одній з лікарень Дніпра.