Ексдепутату інкримінують заволодіння 20 млн гривень "Укрзалізниці"

03 жовтня 01:48

За даними слідства, учасниками корупційної схеми були 10 чоловік.

 

У кримінальному провадженні про незаконне заволодіння майном "Укрзалізниці" з'явилися ще троє підозрюваних. Серед них – колишній народний депутат, його фінансовий радник і колишній позаштатний радник глави Адміністрації президента в 2015-2016 роках, повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Детективи НАБУ вручили повідомлення про підозру ексдепутату в середу, 2 жовтня. Так як місцезнаходження двох інших підозрюваних слідству невідоме, підозру їм оголосили заочно.

Дії всіх підозрюваного кваліфіковані за ч. 5 ст. 27 (пособництво у злочині) і ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем організованою групою в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України

Слідство інкримінує підозрюваним незаконне заволодіння майном вартістю 20 млн і замах на заволодіння майном ще на 44 млн гривень.

Загальна кількість підозрюваних у справі - 10 осіб.

Інформагентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомляє, що підозрюваним став депутат Верховної Ради восьмого скликання від "Блоку Петра Порошенка" Валерій Іщенко.

За даними слідства, в 2015 році приватний підприємець звернувся до народного депутата з проханням про сприяння в організації схеми постачання метизної продукції "Укрзалізниці" за удвічі завищеними цінами. Депутат погодився посприяти своїми фінансовими ресурсами і діловими зв'язками. Співучасником став також помічник депутата, який виконував його фінансові доручення і консультував інших учасників схеми.

Депутат також звернувся до позаштатного раднику глави АП, щоб той вплинув вплинув на посадових осіб ДП "Укрзалізничпостач" для забезпечення перемог на торгах і укладання договору постачання метизної продукції за бажаною для учасників схемі ціною. В результаті, за даними слідства, компанії-перевізнику було нанесено понад 20 млн гривень збитку.