Ексдепутата Микитася зняли з рейсу за рішенням керівництва САП – ЗМІ

21 сiчня 14:01

Дозвіл на виліт Микитася до Лондона мав діяти до 24 січня.

 

Дозвіл на виїзд за кордон екснародному депутату Максиму Микитасю скасував керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє "Українська правда" із посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Ексдепутата і президента корпорації "Укрбуд" підозрюють у масштабному розкраданні майна Національної гвардії. Напередодні його зняли з рейсу в аеропорту "Бориспіль" – Микитась летів до Лондона на лікування, мав повернутись 24 січня.

Відповідний дозвіл надав заступник керівника САП Максим Грищук. "Холодницький повернувся із відпустки 20 січня і скасував дозвіл Грищука. Керівник САП нібито не знав про дозвіл, який видав Грищук", - розповів журналістам їх співрозмовник.

Ексдепутата підозрюють в організації розкрадання майна Нацгвардії на суму понад 81 млн грн. За версією слідства, ексочільник НГУ Юрій Аллеров уклав із "Укрбудом" угоду про будівництво будинку на місці колишньої військової частини в центрі Києва, а згодом "обміняв" службові квартири в новобудові на житло на околиці столиці.

2 жовтня 2019 року НАБУ оглосило Микитасю підозру. Ексдепутата зобов'язали носити електронний браслет і здати на зберігання закордонний паспорт та інші документи, що дають право на перетин кордону.

22 жовтня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду змінила Микитасю запобіжний захід на тримання під вартою з альтернативою 80 млн грн застави. За кілька днів Микитась вніс необхідну суму і вийшов на волю.