"Екс-заступник голови Севастопольської адміністрації" отримав умовний термін

08 сiчня 18:04

Олега Кизименка засудили до п'ятирічного терміну ув'язнення з випробувальним періодом в один рік.

 

Суддя Голосіївського райсуду Києва Марина Єсауленко засудила "екс-заступника голови Севастопольської міськдержадміністрації" Олега Кизименка до п'ятирічного терміну ув'язнення з випробувальним періодом в один рік. Про це йдеться у вироку суду, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Суддя встановила, що Кизименко вчинив навмисні дії з метою зміни держкордону України. Після початку анексії Криму він став так званим "заступником голови адміністрації Севастополя".

Його також звинувачують в участі у створенні органів влади РФ у Криму і організації військового параду в Севастополі 9 травня 2014 року. У рішенні йдеться, що Кизименко свою вину в інкримінованих злочинах визнав у повному обсязі. Суд визнав його вину доведеною, передає "112 Україна".

Наголошується, що судом також був врахований той факт, що екс-чиновник утримує непрацездатну матір і сестру з інвалідністю першої групи, не має негативних характеристик з місця роботи, судимостей, а також наявність у нього держнагороди. Крім того, враховувалося розкаяння обвинуваченого.

Тепер протягом одного року Кизименко забороняється залишати територію України без погодження з уповноваженими органами, а також йому необхідно повідомляти про зміну місця проживання.

Нагадаємо, що 11 вересня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про те, що українські правоохоронці на підставі судового рішення затримали колишнього віце-мера Севастополя Олега Кизименка, який після незаконної анексії Криму до 2015 року залишався на своїй посаді.