Екс-"торнадовец" Пугачов отримав довічний термін за вбивство патрульних у Дніпрі

08 квiтня 20:19

Засуджений повинен компенсувати моральну шкоду матері вбитої ним поліцейської Ольги Макаренко.

 

Колишнього співробітника роти міліції особливого призначення "Торнадо" Олександра Пугачова засудили до довічного ув'язнення з конфіскацією майна за вбивство патрульних поліцейських Ольги Макаренко й Артема Кутушева. Обвинувальний вирок виніс Кіровський районний суд Дніпра в понеділок, 8 квітня.

"Суд повністю задовольнив вимоги сторони обвинувачення", - повідомив офіційний представник Національної поліції Ярослав Тракало на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з рішенням суду, засуджений повинен виплатити матері вбитої ним патрульної 3 мільйони гривень в якості компенсації за моральну шкоду, а також выдшкодувати 26 тисяч гривень управлінню патрульної поліції Дніпра за пошкоджене майно.

Тракало нагадав, що в Кутушева залишилася п'ятирічна дочка, а в Макаренко – двоє неповнолітніх синів.

Пугачов – уродженець Тамбовської області РФ. На момент затримання він перебував у розшуку за підозрою у скоєнні ряду тяжких злочинів. З моменту вручення йому повідомлення про підозру за ст. 115 (умисне вбивство) до винесення вироку минуло 2,5 роки, відзначить спікер Нацполиции.

Нагадаємо, вранці 25 вересня 2016 року в Дніпрі водій автомобіля Citroen застрелив патрульного поліцейського Артема Кутушева, який зупинив його автомобіль за порушення правил дорожнього руху. Працівник патрульної поліції загинув на місці, а його поранена напарниця Ольга Макаренко померла в лікарні під час операції. Кутушев виховував трирічну доньку, Макаренко - двох синів.

За підозрою у вбивстві поліцейських затримали 33-річного жителя міста Торез Донецької області Олександра Пугачова, кол бойца роти МВС "Торнадо".

У лютому 2017 року суд приступив до розгляду справи про вбивство поліцейських по суті.