Екс-співробітник СБУ намагався організувати вибух на залізниці у Харківській області

18 грудня 17:02

Підірвати намагалися дренажний міст під залізничним полотном, повідомили у контррозвідці СБУ.

 

На залізниці в Харківській області колишній працівник СБУ намагався влаштувати вибух, однак контррозвідка Служби безпеки заздалегідь замінила вибухівку на муляж. Про це розповів на брифінгу в Києві представник департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк.

"Проведена спецоперація - попереджено диверсійний акт на одному з об'єктів транспортної інфраструктури Харківської області. Злочин готувався представником "ЛНР", - сказав Настюк.

За його словами, у понеділок, 17 грудня, виконавець, який є громадянином України, заклав вибухівку під однією з ділянок залізничного полотна і попрямував на окуповану територію, де мав привести пристрій в дію.

Зазначається, що після фіксації спроби активувати вибухівку громадянин України 1989 року народження був затриманий. Йому оголосили про підозру у скоєнні злочину за ст. 113 (диверсія) ККУ.

Організатором цієї диверсії, за даними СБУ, став уродженець Саратовської області, співробітник "контррозвідки ЛНР", колишній співробітник СБУ в Луганській області Єгор Дубровкин, 1976 року народження. Його розшукують за скоєння злочинів за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч.1 ст.408 (дезертирство) КК.

Як розповів Настюк, об'єктом диверсії став дренажний міст під залізничним полотном у районі вузла, який з'єднує Харківську область з районом проведення ООС в Донбасі. Вибух міг зруйнувати міст і вивести з ладу одну з основних залізничних артерій, якою забезпечується логістика для потреб ЗСУ. Ця гілка також активно використовується для перевезень пасажирів.

Раніше повідомлялося, що Костопільський райсуд у Рівненській області засудив до семи років і шести місяців позбавлення волі чоловіка, який передавав спецслужбам Росії інформацію про особливості захисту одного зі стратегічно важливих об'єктів області. Крім того, засуджений намагався підірвати цей об'єкт.