Екс-прокурора Суса відправили до СІЗО без права внесення застави

13 лютого 21:21

САП планомірно домагалася суворішого запобіжного заходу для екс-прокурора, підозрюваного у заволодінні чужим майном.

 

Колишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Дмитра Ісуса, якого підозрюють у привласненні 400 тисяч гривень, заарештували без права внесення застави.

Рішення про взяття Суса під варту у вівторок, 13 лютого, виніс Солом'янський суд Києва, повідомляє Hromadske.ua із посиланням на спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Таким чином, суд повністю задовольнив клопотання САП, яка наполягала на обранні підозрюваному суворішого запобіжного заходу.

У січні суд змінив Сусу запобіжний захід, замінивши домашній арешт з носінням електронного браслета на заставу в розмірі 1,76 млн гривень.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Суса 25 липня під час спроби залишити Україну.

Наступного дня йому вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 і 4 ч. ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") та ст. 366-1 ("Декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

За даними джерел "Української правди", Сус привласнював вилучені під час слідчих дій грошові кошти та матеріальні цінності.

У квітні генпрокурор Юрій Луценко звільнив з органів прокуратури старшого слідчого з особливо важливих справ головного слідчого управління Генпрокуратури Дмитра Суса за "систематичне грубе порушення вимог законів України "Про запобігання корупції", "Про прокуратуру", правил прокурорської етики, вчинення дій, що ганьблять звання прокурора і можуть викликати сумнів у його чесності та непідкупності органів прокуратури".

Департамент Генпрокуратури, в якому працював Дмитро Сус, пов'язують із народними депутатами від "Блоку Петра Порошенка" Ігорем Кононенком та Олександром Грановським, яким приписують вплив на цей підрозділ ГПУ.