Екс-командира дисбату засудили до двох років в'язниці за хабар від підлеглого

13 сiчня 11:07

Чоловік вимагав 5 тисяч гривень за непритягнення до дисциплінарної відповідальності.

 

Солом'янський райсуд Києва засудив колишнього командира дисциплінарного батальйону до двох років позбавлення волі за отримання хабара від підлеглого, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Відповідний вирок суд виніс у п'ятницю, 12 січня.

"Слідством і судом встановлено, що зазначений командир дисциплінарного батальйону вимагав від підлеглого передати кошти в сумі 5 тисяч гривень за непритягнення його до дисциплінарної відповідальності", - повідомили в прес-службі ГПУ.

Наголошується, що підполковника визнано винним в отриманні неправомірної вигоди. Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій протягом двох років.

Зазначено, що наказом міністра оборони чоловіка звільнили з військової служби і позбавили звання "підполковник".

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро повідомило про спробу підкупу працівника депутатом Одеської обласної ради.

Депутат запропонував детективу НАБУ 500 тисяч доларів за зняття арешту з рахунків підприємства, задіяного, за даними слідства, у корупційній схемі із заволодіння коштами міськбюджету при купівлі нерухомості за завищеною ціною.