Екскомандира 57-ї бригади ЗСУ судитимуть за наїзд на солдата

30 вересня 20:15

Обвинувальний акт стосовно колишнього комбрига Головашенко відправили в суд.

 

Військова прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира 57-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України Юрія Головашенка, який минулого року збив на автомобілі солдата Дмитра Савченка.

Слідство встановило, що 18 жовтня 2018 року командир в/ч А1736, керуючи службовим автомобілем Toyota Land Cruiser здійснив наїзд на військовослужбовця цієї ж частини. Внаслідок ДТП потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження. Інцидент стався на ґрунтовій дорозі поблизу села Раденське Олешківського району Херсонської області, повідомляє прес-служба ДБР.

Головашенку інкримінують ч. 1 ст. 415 Кримінального кодексу України (порушення правилкерування бойовою, спеціальною чи транспортною технікою, що спричинило середні або тяжкі тілесні ушкодження або загибель потерпілого). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Досудове слідство у кримінальному провадженні здійснювало теруправління Державного бюро розслідувань в Мелітополі, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону.

За даними журналістського розслідування видання Insider, 18 жовтня 2018 року командир 57-ї ОМБр полковник Юрій Головашенко на службовому автомобілі Toyota Land Criuser збив солдата-контрактника бригади Дмитра Савченка і намагався приховати цей факт. Головашенко зник з місця ДТП і відвіз потерпілого, який отримав серйозну черепно-мозкову травму, до лікарні в Новій Каховці, розташованої в 70 км від військової частини. Він не викликав швидку і не задіяв медиків та реанімобіль бригади.

Після ДТП, як йдеться у матеріалі, Головашенко чинив психологічний тиск на потерпілого, наказавши йому мовчати.

Після спілкування з журналістами Савченко подав заяву до поліції, а правоохоронці зареєстрували кримінальне провадження ч. 1 ст. 415 Кримінального кодексу. Військова прокуратура відправила автомобіль Головашенка на експертизу.

Після розголосу комбриг визнав, що збив солдата, проте стверджував, що надав потерпілому необхідну допомогу. 24 жовтня Головашенка відсторонили від виконання обов'язків, після чого він звільнився з лав ЗСУ.