Екс-керівникам "Укргазбанку" інкримінують привласнення 39 млн гривень

12 лютого 01:26

За даними слідства, для виведення грошей з банку було створено підприємство, підконтрольне підозрюваним.

 

Колишнім голові правління та члена наглядової ради АБ "Укргазбанк" і керівнику комерційної структури вручили повідомлення про підозру у привласненні 39 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба Національної поліції.

За даними слідства, для виведення коштів з банку підозрювані створили підконтрольне їм підприємство, з яким банк уклав фіктивний договір про оренду приміщень. Протягом 2008-2009 року на рахунок орендодавця банк перерахував 39 мільйонів гривень.

"Для потреб банківської установи у підприємства були орендовані нежитлові приміщення, про що було укладено відповідний договір. Однак, банк фактично не користувався ними. Незважаючи на це, на об'єктах були проведені ремонтно-будівельні роботи. Також, посадовці не змогли надати документальне підтвердження необхідності використання зазначених приміщень", - йдеться в повідомленні.

Злочинну "схему" викрила слідча група Державного бюро розслідувань та Департаменту захисту Національної економіки поліції під процесуальним керівництвом Генпрокуратури.

Підозрюваним інкримінують ч. 3 і ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу.

Як повідомлялося, в січні Генпрокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника "Укргазбанку" Олексія Омеляненка. За даними слідства, протягом 2008-2010 років Омеляненко разом з чинним на той час керівником однієї з дирекцій "Укргазбанку" організував схему виводу коштів на рахунки заздалегідь створеного підконтрольного фіктивного підприємства. Державні гроші виводили шляхом надання фіктивному підприємству кредиту на суму 100 мільйонів гривень.