Екс-"голова МВС ЛНР" стверджує, що Луганщина могла повернутися до складу України

23 листопада 10:48

На підконтрольну бойовикам територію готовий був зайти 3-й полк спецназу української розвідки, заявив Ігор Корнет.

 

Так званий екс-"міністр внутрішніх справ ЛНР" Ігор Корнет заявив про те, що окуповану частину Луганської області могли повернути до складу України.

У середу, 22 листопада, відсторонений ватажком "ЛНР" Ігорем Плотницьким Корнет провів нараду, відеосюжет опублікований на Youtube-каналі "МВС ЛНР".

"Обстановка складалася непроста, затримання перші проведені... Слава Богу, без крові вийшло", - прокоментував поточну ситуацію екс-"міністр".

Він також зазначив: "Люди дають свідчення. Свідчення саме і про фальсифікації, починаючи з 2016 року, і про фальсифікації "псевдоперевороту".

Крім того, Корнет додав, що винні понесуть покарання за смерть "прем'єр-міністра ЛНР" Геннадія Ципкалова, який помер "через цю фальсифікацію".

"Але ми не прогавили удар в спину на цей раз. За малим не вийшло повернутися назад, у "неньку". У реальності, за малим. Буквально два тижні", – заявив Корнет.

За його словами, якщо б зусилля "українських агентів" з відсторонення керівництва "МВС ЛНР" увінчалися успіхом, то на підконтрольну бойовикам територію готовий був зайти 3-й полк спецназу української розвідки.

"У нас все вийшло", – сказав Корнет.

Він також додав, що нещодавно відкриті справи проти ряду співробітників "МВС ЛНР" є надуманими.

Нагадаємо, вранці у вівторок, 21 листопада, центр окупованого Луганська оточили озброєні бойовики без розпізнавальних знаків, а під "управління МВС" підігнали БТР. Звільнений "міністр" Ігор Корнет забарикадувався в будинку разом із лояльним йому колишнім спецпідрозділом "Беркут".

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували прибуття в Луганськ військової техніки і бойовиків. Не виключено, що вони прибули з окупованого Донецька.

Про хронологію подій в окупованому Луганську та їх розвиток читайте у матеріалі DT.UA "Переворот у "ЛНР": що відбувається в окупованому Луганську".