Екс-депутат Артеменко просить Зеленського повернути йому громадянство

24 травня 00:54

Артеменко був позбавлений українського громадянства в 2017 році.

 

Колишній депутат Верховної Ради Андрій Артеменко написав листа президенту Володимиру Зеленському з проханням скасувати наказ попереднього президента про позбавлення його українського громадянства. Про це повідомляють "Українські новини".

У листі Артеменко стверджує, що п'ятий президент Петро Порошенко в квітні 2017 році підписав указ про позбавлення його громадянства, чим порушив конституційні права громадянина України.

"Цей указ має виключно політичний мотив і вибірковий характер щодо мене", - заявив екс-депутат.

При цьому Артеменко зазначив, що припинення громадянства не може мати примусового характеру. Враховуючи це, він просить Зеленського скасувати указ Порошенка №119 від 29 квітня 2017 року в частині припинення його громадянства і відновити його в громадянстві України.

Нагадаємо, 19 лютого 2017 року газета The New York Times повідомила, що член парламентської фракції Радикальної партії Андрій Артеменко передав план нормалізації відносин між Україною і Росією екс-раднику президента США Майклу Флінну незадовго до його відставки.

Серед іншого, план містить ідею проведення всеукраїнського референдуму про передачу Криму Росії в оренду на 50-100 років, а також передбачає виведення російських військ з території України. Документи Флінна Артеменко передавав через бізнесмена Фелікса Сейтера, у якого були ділові зв'язки з Дональдом Трампом, а також через юриста американського президента Майкла Коена.

20 лютого фракція Радикальної партії прийняла рішення про виключення Артеменка зі свого складу.