Двом лікарям Національного Інституту раку повідомлено про підозру

17 вересня 21:50

Лікарів підозрюють в організації корупційної схеми з продажу безкоштовних ліків.

 

Двом лікарям Національного інституту раку, які організували корупційні схеми в медустанові, повідомляється про підозру. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Згідно з повідомленням, незважаючи на те, що медична допомога в державних чи комунальних закладах охорони здоров'я надається безоплатно, двоє медиків запевняли онкохворих пацієнтів, що кількість препаратів, закуплених за держкошти, дуже обмежена.

Лікарі змушували громадян платити "винагороду", зокрема під виглядом благодійної допомоги, щоб отримати відповідні ліки. Суми за один курс хіміотерапії коливалися від 1,5 до 18 тис. грн. Відомо про сімох постраждалих, які сплатили медикам майже 40 тис. грн.

Як наголошується, прокуратура Києва повідомила завідувачу поліклінічного відділення Національного інституту раку та лікарю-онкологу про підозру у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 184 (порушення права на безкоштовну медичну допомогу) і ч. 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчинене повторно) Кримінального кодексу.

Зараз вживаються заходи щодо встановлення інших потерпілих і перевіряються відомості про порушення вимог чинного законодавства при проведенні закупівель медичних препаратів посадовими особами Національного інституту раку.

Раніше виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила про те, що з літа в Україні можна буде безкоштовно отримати направлення на проходження досліджень про наявність онкологічних захворювань.

Також в інтерв'ю DT.UA директор Інституту експериментальної патології, онкології і радіології ім. Р. Кавецького НАН України академік Василь Чехун розповів про те, що стандарти сьогодні є великим гальмом у ефективному лікуванні конкретного хворого. За його словами, в основі лікування онкохворих повинна бути індивідуалізація.

Детальніше про пошук ефективних методів лікування раку читайте у статті Лідії Суржик "Академік Василь Чехун: "Лікування онкохворих має бути персоніфікованим"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".