Дві третини хибних замінувань у 2018 році припали на Харківську область

11 лютого 21:42

За рік поліція отримала майже 2,5 тисячі повідомлень про вибухівку, які не підтвердилися.

 

Протягом 2018 року поліція отримала майже 2,5 тисячі помилкових повідомлення про мінування різних об'єктів, понад 70% з них припали на Харківську область, повідомляє "УНН" із посиланням на офіційні дані Нацполіції.

У департаменті інформаційно-аналітичної підтримки НПУ уточнили, що протягом року було зареєстровано 2420 повідомлень про замінування, що не підтвердилися. Абсолютна більшість неправдивих повідомлень – 1708 - стосувалося об'єктів у Харківській області. На другому місці опинився Київ (190 повідомлень), на третьому і четвертому - Львівська й Одеська області, де було зареєстровано 139 і 85 неправдивих повідомлень відповідно.

Як повідомлялося, 1 листопада минулого року анонім "замінував" столичний залізничний та автовокзал. Зловмисник вимагав 250 тисяч гривень за те, щоб не приводити вибухові пристрої в дію.

З будівлі евакуювали співробітників і пасажирів, перекрили входи, вокзал оточила поліція. За даним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України.

28 жовтня з універмагу "Україна" в Києві евакуювали 600 осіб після анонімного повідомлення про замінування. Повідомлення виявилося неправдивим, вибухівку в будинку не знайшли.