ДТП за участю патрульних у Києві: п'ятеро постраждалих

10 листопада 23:27

Поліцейський автомобіль врізався в таксі на перехресті Щусєва та Берлінського.

 

У результаті зіткнення автомобіля патрульної поліції і таксі в Києві травми отримали п'ятеро людей: троє патрульних і дві пасажирки таксі. Причини і обставини ДТП розслідуватиме Державне бюро розслідувань, так як учасниками аварії є співробітники поліції.

Зіткнення сталося на перехресті вулиць Щусєва та Берлінського ввечері у суботу, 9 листопада, повідомили у столичній поліції. Патрульний автомобіль рухався вулицею Щусєва в бік станції метро "Сирець" і на перехресті врізався в Audi. Водій таксі стверджує, що поліцейські їхали з увімкненими проблисковими маячками, але без сирени. У поліції стверджують, що були увімкнені і звуковий сигнал, і проблискові маячки – патрульні їхали на виклик, пов'язаний із сімейним насильством.

У результаті зіткнення травми різного ступеня тяжкості отримали троє патрульних, пасажирка таксі 1968 року народження і її дочка. Швидка допомога доставила потерпілих до лікарні.

Щорічно в автомобільних аваріях в Україні гинуть тисячі людей. Причинами ДТП експерти називають поганий стан доріг та дорожньої інфраструктури, а також недотримання правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами.

У 2018 році в Україні зафіксовано понад 24 тисяч ДТП із потерпілими, в яких загинуло 3,3 тисячі людей, понад 30 тисяч отримали травми.

У 2016 році на дорогах України загинули понад 4,5 тисячі людей. Три чверті з них – чоловіки, переважно працездатного віку.

Докладніше читайте у статтях Наталії Рингач "Правила дорожньої небезпеки" і "Ціна втрат, яким можна запобігти. ДТП в Україні" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".