ДСНС завершила обстеження десятикілометрової зони навколо складу боєприпасів у Калинівці

24 листопада 09:40

Територію навколо складу очистили від боєприпасів, здетонованих після пожежі.

 

Співробітники піротехнічних підрозділів Держслужби України з надзвичайних ситуацій завершили обстеження на предмет наявності вибухонебезпечних предметів 10-кілометрової зони навколо військових складів Міноборони неподалік м. Калинівки Вінницької області, де 26 вересня сталася пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

"Закінчено обстеження території 10 кілометрової зони навколо військового складу Міністерства оборони поблизу м. Калинівка. Зведений піротехнічний загін ДСНС здійснює контроль якості очищення території. До робіт залучено 43 людини і 17 одиниць техніки", - йдеться у зведенні ДСНС.

Днем раніше ДСНС повідомила, що зведений піротехнічний загін обстежив територію загальною площею 30,4 тис. га.

"Виявлено та вилучено 3 тис. 807 вибухонебезпечних предметів. Виконана 501 заявка від населення", - інформували в Службі напередодні вранці.

Нагадаємо, ввечері 26 вересня зайнялися склади боєприпасів Збройних сил України у селі Сальник біля Калинівки Вінницької області.

Пожежа спричинила детонацію снарядів, у зоні ураження опинились довколишні населені пункти. Вогонь охопив 10% від загальної площі військового об'єкта.

В результаті пожежі на складі боєприпасів постраждали дві людини. Понад 30 тисяч жителів довколишніх населених пунктів евакуйовано. 28 вересня людям дозволили повернутися в свої будинки.

Кабінет міністрів України виділив 100 млн грн на ліквідацію наслідків вибухів на складі боєприпасів збройних сил України під Калинівкою.

Детальніше про збитки, завдані вибухами в Калинівці, читайте в статті Юрія Бутусова "Катастрофа в Калинівці: вибух, якого чекали " у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".