Другого учасника смертельної ДТП у Харкові відправили до СІЗО

08 листопада 22:39

Захист Геннадія Дронова заявила відвід судді.

 

Київський районний суд Харкова в середу, 8 листопада, обрав запобіжний захід Геннадієві Дронову – другому підозрюваного у справі про ДТП у центрі міста, в результаті якого загинули шестеро людей. Прокуратура наполягає, що Volkswagen Touareg Дронова почав рух на жовтий сигнал світлофора.

Згідно з рішенням суду Дронов повинен провести 42 дні під вартою без права внесення застави. Таким чином, суддя Наталя Єфименко задовольнила вимоги прокуратури, повідомляє Mediaport.

Згідно з позицією держобвинувачення, перебуваючи на волі, підозрюваний може чинити вплив на потерпілих і свідків, намагатися затягнути розгляд справи в суді, посилаючись на стан здоров'я, або втікти.

Адвокат Сергій Перепелиця заявив відвід судді, мотивувавши це відмовою допитати свідка – пасажирки автомобіля Volkswagen Touareg, яким керував Дронов.

"Сторона обвинувачення, прокурор, слідчий, можуть залучати всі докази, які вважають необхідним, а сторона захисту обмежена. Тому ми змушені подати заяву про відвід слідчого судді", - заявив адвокат.

У прокуратурі дотримуються протилежної думки.

Нагадаємо, що увечері 18 жовтня у центрі Харкова сталася масштабна ДТП, внаслідок якої загинули шість людей, ще п'ятеро отримали травми, у тому числі вагітна жінка. На проїжджій частині зіткнулися автомобілі Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg, внаслідок чого Lexus вилетів з проїжджої частини і наїхав на групу пішоходів.

Водій lexus'а Олена Зайцева раніше вже порушувала правила дорожнього руху.

20 жовтня Київський райсуд Харкова обрав Олені Зайцевій запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб - до 16 грудня, без можливості внесення застави.

6 листопада правоохоронці повідомили про підозру водієві позашляховика Volkswagen Touareg Геннадію Дронову, який є другим учасником ДТП у Харкові.

Детальніше читайте в матеріалі DT.UA "Смертельна ДТП у Харкові: що відомо про трагедію".