ДПСУ посилить охорону кордону наступного тижня

14 березня 13:41

Охорону посилять також в аеропортах й на контрольно-пропускних пунктах в'їзду-виїзду.

 

На період проведення в Україні президентських виборів Державна прикордонна служба збільшить особовий склад для охорони кордону. Як розповів на брифінгу спікер ДПСУ Олег Слободян, активна підготовка розпочнеться наступного тижня, в пріоритеті буде ділянка україно-російського кордону.

"Кількість людей збільшилася приблизно на 25-30% в залежності від ділянок. Звичайно, пріоритетом є кордон з Росією, центральний сегмент україно-молдовського кордону та адмінмежа з Кримом", - сказав представник відомства.

Охорону посилять, зокрема, в аеропортах, а також на КПВВ на лінії розмежування в Донбасі. За даними Слободяна, виставлять додаткові контрольні пости з прикордонниками та поліцейськими. Близько 7 тисяч прикордонників нестимуть службу щодоби, додатково залучать ще понад 1,3 тисяч співробітників.

Раніше повідомлялося, що на день виборів президента України на чергування вийде понад 130 тисяч правоохоронців – співробітників Національної поліції та військовослужбовців Національної гвардії. У Києві поліція перейде на посилений режим несення служби з 25 березня.

Президентська кампанія в Україні офіційно стартувала 31 грудня 2018 року. Вибори глави держави призначено на 31 березня. DT.UA зібрало повний перелік усіх кандидатів на пост президента та коротку інформацію про них.