ДПСУ анонсувала тримісячну акцію "Мігрант"

28 лютого 20:32

У минулому році до адмінвідповідальності притягнули більше трьох тисяч іноземців та осіб без громадянства.

 

В Україні з 1 березня по 31 травня Держприкордонслужба проведе операцію "Мігрант". Про це повідомив голова ДПСУ Олег Слободян. За його словами, до операції будуть залучені Державна міграційна служба, Державна прикордонна служба, Національна поліція і Служба безпеки України.

"З 1 березня по 31 травня цього року на території України планується проведення цільових профілактичних заходів щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою "Мігрант", - сказав Слободян на брифінгу в четвер у Києві.

За словами спікера прикордонного відомства, підготовчий етап відбудеться з 1 по 15 березня, а практичний - з 16 березня до 31 травня. Він нагадав, що в минулому році в результаті аналогічної операції було виявлено 3502 адміністративних правопорушень, які вчинили іноземці та особи без громадянства, притягнуті до адміністративної відповідальності понад 3300 осіб, сума штрафів перевищила 8,2 млн грн.

"За результатами співбесіди були прийняті рішення про відмову у в'їзді в Україну 1679 іноземцям – потенційним незаконним мігрантам. Прийнято рішення про заборону в'їзду в Україну 1136 іноземців, прийнято рішення про примусове повернення 101 іноземця-правопорушника і про видворення 24 іноземців", - додав Слодобян.

Також прикордонники з початку року не пустили в Україну 1,5 тис. громадян Росії.

Як повідомлялося, прикордонники затримали в Чернівецькій області групу контрабандистів, в ході операції прикордонники застосували зброю, в результаті чого постраждали двоє людей.

16 листопада 2018 року в ході спільної операції українських і румунських прикордонників були затримані контрабандисти і виявлено десять пакетів тютюнових виробів. Під час з'ясування всіх обставин порушник на Audi наїхав на начальника відділу прикордонної служби "Ділове" підполковника (посмертно) Вадима Березенського.

Постраждалого госпіталізували в реанімацію у важкому стані, він помер через кілька днів, не приходячи в свідомість.

Правоохоронці розшукали і затримали водія, який після наїзду втік з місця злочину. Ужгородський міський райсуд обрав 34-річному контрабандисту запобіжний захід у вигляді арешту без права на внесення застави.