"Доктор Пі" впевнений, що суд над ним замовили регіонали

15 березня 11:31

Андрій Слюсарчук стверджує, що багато критикував діяльність Партії регіонів, і саме це послужило приводом для того, щоб завести на нього справи.

 

Андрій Слюсарчук, відомий як доктор Пі" заявляє, що судовий процес стосовно нього замовила Партія регіонів. "Я багато критикував Партію регіонів та їхню діяльність", - сказав Слюсарчук.

"Мене так облили брудом, що я не знаю, як відмитися. А якщо мене виправдають, то як мені жити в Україні?" - скаржився журналістам "доктор Пі".

Разом з тим на засіданні суду родичі трьох постраждалих від дій Слюсарчука - Павла Пасенка, Олексія Іллічова та Івана Лозового - подали позови до Слюсарчука про відшкодування моральної шкоди у розмірі 100 тисяч гривень кожен, а також вимагали повернути гроші, сплачені за лікування (загалом 36 тисяч доларів).

Громадянка РФ Ірина Мальцева пред'явила позов про відшкодування морального збитку на суму 8 тисяч євро.

Однак "доктор Пі" продовжував стверджувати, що у нього вища медична освіта і відкинув всі звинувачення, пише "Коммерсант-Украина".

"Я не визнаю своєї провини за одним фактом. Це вони мені винні, а не я їм",- заявив він у відповідь на позови потерпілих.

Нагадаємо, щодо Слюсарчука львівська міліція порушила кримінальні справи - за підозрою у шахрайстві і за підозрою у використанні підроблених документів.

Слюсарчука звинувачують в скоєнні ним злочинів, передбачених ст. год. 2 ст. 121 КК (умисне тяжке тілесне ушкодження), ст. 138 (незаконна лікувальна діяльність), ч. 2, 3 ст. 190 (шахрайство) і ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів і бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів).

Кримінальні справи були порушені після публікацій у львівській газеті "Експрес", журналісти якої у низці публікацій доводять, що у "Доктора Пі" немає медичної освіти, а дипломи про вищу освіту - фальшиві. Також журналісти заявили, що встановлені Слюсарчуком рекорди є шахрайством.

У квітні 2011 року Слюсарчук обіграв найсильнішу у світі комп'ютерну програму гри в шахи "Рибка-4". 23 червня 2009 року був на той момент президентом Віктор Ющенко привітав українського нейрохірурга Слюсарчука зі встановленням світового рекорду з запам'ятовування і відтворення людиною надвеликого обсягу інформації. !zn

Читайте також:

Суд залишив "доктора Пі" в ув'язненні до 11 травня

"Доктор Пі" в СІЗО намагався зімітувати самогубство

В лабораторії "Доктора Пі" знайшли ампули та інструменти для медичних маніпуляцій