Добкін звинуватив у нападі на активіста харківського Євромайдану "свободівців"

25 грудня 20:00

На думку Добкіна, влада не зацікавлена в нападі на активістів Євромайдану, а тому і не причетна. Навпаки, опозиції це вигідно, а значить - це їх рук справа.

 

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вважає, що до нападу і нанесення ножових поранень активісту місцевого Євромайдану Дмитру Пилипцю можуть бути причетні "свободівці".

"У мене є особисті вагомі підстави вважати, що ситуація з Пилипцем - справа рук "свободівців" на чолі з тими, хто у них сьогодні відповідає за Харківську область. Так це або не так - покаже час, але надто вже це шито білими нитками", - сказав Добкін на прес-конференції в середу, 25 грудня.

Обгрунтовуючи свою думку, він розповів про конфлікти, які, за його інформацією, мали місце між Пилипцем і головою Харківської обласної організації ВО "Свобода" Ігорем Швайкой в 2010 році через виборчих комісій, а пізніше - через офісу "Просвіти", в якому зараз знаходиться штаб харківського Евромайдана.

На думку Добкіна, влада не зацікавлена в напади на активістів.

"Якщо задатися питанням - кому вигідно побиття Тетяни Чорновіл, яка дуже активно лазить по парканах, обходить охорону, закликає всіх штурмувати Межигір'я, знімає дачі і квартири високопоставлених чиновників?.. Вона що, носій якоїсь інформації, яка може кардинально змінити ставлення людей до влади? Кому вигідно побиття Дмитра Пилипця з нанесенням йому ножових поранень в Харкові, він що - суперник на виборах мера чи він якось впливає на роботу обласної державної адміністрації, або він якось заважає нам працювати?.." - сказав Добкін.

Він підкреслив, що Пилипець "нам зовсім нешкідливий, абсолютно, навіть 1% не приносить дискомфорту".

"Кому вигідна стрілянина в представника "Дорожнього контролю"?.. Зауважте, скрізь один і той же сценарій: напад, кров, лікарня, фотографії і все це викладено в інтернеті, і ЗМІ дуже швидко цей інформпривід підхоплюють. Кому це вигідно? Влади? Так нам чим тихіше буде сьогодні, тим швидше це все, що пов'язано з Майданом завершиться. Струс потрібна тим, хто залежить від Майдану..." - продовжив Добкін.

На його думку, київський Майдан "здувається": "Комедійна історія зі створенням якогось ради "Майдану" і вихід звідти людей, яких записали, щоб трохи "розбавити" політиків. Все це за законами жанру політичного детективу вимагає нових подій, які струсонуть ситуацію".

Нагадаємо, що у вівторок, 24 грудня, ввечері двоє невідомих напали на Д.Пилипца в центрі Харкова, коли він повертався після проведення акцій Евромайдана, і завдали йому кілька ударів ножем.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 1 ст. 122 (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості) Кримінального кодексу України. !zn

Читайте також:

Добкін стверджує, що бюджетники ходять на "антифашистські" мітинги добровільно

Добкін запропонував карати інтернет-видання за провокаційні коментарі до новин

Регіонал презентував харківському музею ПР пластмасовий мозок, що символізує мозок партії

День Соборності не лежить в серце Добкіна